Saldainiai

Tobulas džiovintų vaisių ir medaus derinys



Tai patys sveikiausi saldainiukai, kurie pasaldins jums širdeles, bet nesugadins nei figūros, nei sveikatos.

MEDUS

Medus nuo pirmųjų jo atradimo dienų labai svarbus beveik visų senovės tautų, o ypač egiptiečių, graikų, romėnų konditerijoje ir kulinarijoje.

DŽIOVINTI VAISIAI

Džiovinti vaisiai turi daug skaidulų, vitaminų, natūralaus cukraus. Jie ypač naudingi dėl sudėtyje esančios ląstelienos, kuri pagerina virškinimą. Įdomu tai, kad, vaisiams džiūstant, išgaruoja vanduo, todėl juose atsiranda santykinai daugiau naudingųjų maistinių medžiagų.


RIEŠUTAI

Sveikatos tyrimai rodo, kad riešutai yra vienas svarbiausių baltymų ir energijos šaltinių. Riešutuose yra galingų antioksidantų, seleno, vitamino E. Nustatyta, kad antioksidantai stabdo senėjimo procesus, apsaugo nuo laisvųjų radikalų žalos.

SĖKLOS

Sėklos labai naudingos: turi skaidulinių medžiagų, baltymų, augalinių riebalų, mineralinių medžiagų (magnio, fosforo, kalio, cinko, seleno, kalcio), vitaminų E, B grupės, folio rūgšties ir kt. visame Žemės rutulyje priskaičiuojama apie 300 tūkst. rūšių sėklinių augalų. Sėklos nuo senų laikų vartojamos kaip vaistas nuo daugelio negalavimų, energijos šaltinis, kuris valo mūsų organizmą nuo toksinų ir šlakų.